Æg i kokotte

Æg i kokotte

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Dette er den absolutte favorit ved vores morgenbord. Den bløde æggeblomme kombineret med knasende saltflager, varm fløde og rugbrød med iskoldt smør, er enormt lækkert.

Opskriften her er inspireret af Nigella Lawsons opskrift på æg i kokotte. I den originale opskrift tilsættes ægget et par dryp trøffelolie. Det brugte jeg i nogle år, men er kommet til den erkendelse, at jeg faktisk bedre kan lide æggene når de ikke er tilsat olien.

Æg i kokotte

(4 personer)

4 store æg
4 spsk fløde
1 tsk flagesalt – f.eks. Maldon

Varm ovnen op til 180 grader (almindelig ovn – IKKE varmluft). Smør 4 kokotter/ramekiner med smør og slå et æg ud i hver. Kom 1 spsk fløde ved hvert æg sammen med en 1/4 tsk havsalt. Sæt kokotterne i et ovnfast fad og hæld kogende vand i fadet til det står halvt op omkring kokotterne.
Sæt fadet i ovnen og giv æggene 10-15 minutter. Hold øje med at de ikke bliver hårdkogte, blommen skal være blød som i et blødkogt æg. Jeg begynder som regel at holde øje med dem efter 10 minutter.

Server æggene med friskbagt eller ristet rugbrød med iskoldt smør og et drys flagesalt. Så er dagen startet på allerbedste vis.

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments