Arme ølriddere med karamelliserede æbler

Arme ølriddere med karamelliserede æbler

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Mange kender til arme riddere og har sikkert spist dem til brunch eller som dessert. Normalt laves de af skiver af tørt franskbrød og drysses med kanelsukker. I denne dessert er franskbrødet skiftet ud med skiver af ølkage. Man behøver ikke drysse dem med kanelsukker, idet kagen allerede indeholder både kanel og nellike. De varme krydderier i kagen passer perfekt til de karamelliserede æbler, vaniljeisen og de syrlige bær.

Arme ølriddere

10 skiver ølkage
2 æg
1 dl mælk
Smør til stegning

Karamelliserede æbler

1 dl sødmælk
2 syrlige æbler
50 gram smør
50 gram sukker

Endvidere

Vaniljeis
Friske brombær eller blåbær

Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i tern. Smelt sukker og smør på en pande ved svag/jævn varme. Når sukker og smør er smeltet sammen, kommes æbleternene på panden og steges heri til æblerne er fint karamelliserede og der er dannet en fin karamelsauce i panden. Kom æbleternene og karamelsaucen over i en skål.
Pisk æggene sammen med mælken. Vend skiverne af ølkage heri. Smelt lidt smør på panden og steg skiverne i 2-3 minutter på hver side ved jævn varme.
Anret ølridderne med en god vaniljeis, de karamelliserede æbler samt lidt friske bær.

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments