Broccoligratin

Broccoligratin

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Gratin er sådan en hadeting fra min barndom. Jeg forbinder den med udkogte grøntsager fra frost. Men sådan behøver gratin slet ikke at være. Blomkålsgratin må være en klassiker i mange danske hjem, men jeg er igen lidt på tværs, for jeg bryder mig ikke om tilberedt blomkål – jeg foretrækker det råt. Men broccoligratin, det kan altså noget….

Broccoligratin

(4 pers.)

500 gram broccoli
50 gram smør
1 dl mel
3 dl mælk
4 æg
Salt
Peber

1 fad smurt med smør og drysset med rasp

Evt. en håndfuld pankorasp og lidt friskrevet parmesan

Start med at rengøre broccolien og dele den i mindre buketter.

Del de 4 æg i hvider og blommer. Hviderne piskes meget stive. Smelt smørret i en gryde og rør melet i til en ret fast smørbolle. Tilsæt så 1 dl mælk og pisk den så godt ud som du kan. Derefter 1 dl mere og pisk igen den så godt ud som du kan, for opbagningen er ret sej. Tilsæt så den sidste dl mælk og pisk massen jævn og uden klumper. På dette stadie er opbagningen meget tyk og sej. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af – ca. 5 minutter.

Pisk nu æggeblommerne i opbagningen, ét ad gangen og pisk omhyggeligt imellem hver æggeblomme. Til sidst har du en meget cremet, tyk og gullig sauce. Smag til med salt og peber. Den må godt være godt saltet da den skal blandes med broccolien.

Vend nu de stiftpiskede æggehvider i saucen. Start med 1/3 som du bare rører i med god kraft. De sidste 2/3 vendes og foldes forsigtigt i, for ikke at slå al luften ud af hviderne. Når du har en jævn, luftig sauce smages den evt. til med mere salt og peber.

Vend forsigtigt broccolibuketterne i gratindejen og fordel blandingen i det smurte fad. Drys evt. med lidt pankorasp og lidt friskrevet parmesan. Bag gratinen i en forvarmet ovn ved 180 grader (varmluft) i 40-50 minutter.

Når gratinen er færdig, skal den serveres med det samme, da den efterhånden falder sammen når den kommer ud af ovnen.

Herhjemme kan vi godt lide at servere gratinen med et lækkert stykke hamburgerryg eller skinke, men en blandet grov salat med lidt vinaigrette vil også være lækkert til.

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments