Cote De Boeuf med pebersauce

Cote De Boeuf med pebersauce

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Hjemme hos os elsker vi at få en god bøf. Jeg er selv ret vild med fedtmarmorerede bøffer, da jeg synes at der sidder så meget lækker smag i fedtmarmoreringen. Denne aften lavede vi en skøn pebersauce med grønne Madagaskar peberkorn til bøffen. Saucen gav et perfekt spicy, peberspark til den møre bøf.

Cote De Boeuf med pebersauce

(4-5 pers)

1 Cote de Boeuf på ca. 1 kg

Salt
Peber
2 spsk smør + 2 spsk til ovnstegningen
1 spsk olie
1 fed hvidløg
1 kvist rosmarin

Pebersauce

1-2 spsk smør
1 spsk mel
1½ dl rødvin
2½ dl fløde
1 lille ds grønne Madagaskar peberkorn
1-2 dl vand
Salt
Peber
Kødsaft fra bøffen
Evt. lidt kulør

Cote De Boeuf

Start med at tage din bøf ud af køleskabet ca. 1 time før den skal steges. Det er en stor bøf og det dur ikke at begynde at stege en iskold bøf på den størrelse. Risikoen er at du vil komme til overstege den og det ville være synd.

Dup bøffen tør med lidt køkkenrulle eller et rent viskestykke og bind evt. et par stykker kødsnor omkring bøffen, for at få den til at holde faconen. Krydr bøffen med salt og peber. Varm en pande op ved ret høj varme. Smelt 2 spsk smør og olien på panden og brun nu bøffen af på alle sider. Pas på at varmen ikke bliver for høj og smørret branker.

Når bøffen er godt brunet af flyttes den over i et ovnfast fad. Sæt panden til side – den skal bruges til at lave saucen i. Knus hvidløgsfedet og læg det ovenpå bøffen sammen med rosmarin, 2 spsk smør og lidt flagesalt. Sæt et stegetermometer i bøffen, så den måler i midten af bøffen. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180-200 grader og steg til kernetemperaturen er 53 grader. Temperaturen vil stige et par grader imens bøffen hviler. Flyt bøffen over på et spækkebræt med saftrille. Du må IKKE stikke en stegegaffel i bøffen når du flytter den. I så fald vil al den gode saft og kraft i bøffen bløde ud på dit spækkebræt istedet for at blive i bøffen. Lad bøffen hvile 15-20 minutter inden den skæres og serveres.

Pebersauce

Hvis smørret i panden blev for mørkt og smager branket, kasseres det. Hvis ikke smider du bare 1 spsk smør oveni og varmer det op ved igen ved jævn varme. Kasserede du smørret kommer du 2 friske spsk smør på panden. Når smørret er smeltet tilsættes melet og det røres sammen til en smørbolle. Tilsæt rødvinen og lad det koge sammen med smørbollen til en ret tyk konsistens. Dræn de grønne peberkorn for væske. Tilsæt fløden og lidt vand og lad saucen koge godt sammen. Tilsæt de grønne peberkorn og lad saucen småkoge i nogle minutter. Juster konsistensen med vand og smag saucen til med salt og peber. Du kan også tilsætte et par dråber kulør til saucen. Tilsæt stegeskyen som har samlet sig på spækkebrættet, til saucen inden den serveres.

Server bøffen med fritter, ovnstegte kartofler eller lignende sammen med en god salat.

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments