Ingeniørens natmad

Ingeniørens natmad

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Ud over at jeg godt kan lide at følge med på diverse madblogs, så elsker jeg også at kigge på lækre madbilleder på Instagram. Den anden morgen havde Thomas Alcayaga aka Madet Mere, postet et billede med Arla Unikas lækre blåskimmelost Høgelund og det mindede mig om, at jeg havde disse fine billeder til at ligge af den nemmeste og meget lækre snack; Ingeniørens natmad. Ristet rugbrød med Høgelund, æggeblomme og rå løg. Syntes du det lyder mærkeligt? Det syntes jeg også det gjorde, men heldigvis er det ikke normalt det som afskrækker mig fra at prøve det alligevel.

Retten er så simpel, at man næppe kan kalde dette en opskrift, men blot et rigtigt godt råd. Jeg fik retten anbefalet af en mand som stod med smagsprøver på øl i vores lokale Bilka. Han anbefalede at vi drak en god, mørk og kraftig øl til. Dette kan varmt anbefales.

Maden er i øvrigt blevet døbt “Ingeniørens Natmad” af min kæreste og klummeskribenten bag på Ingeniøren.

Her er alt du skal gøre

Rist et stykke rugbrød, skær en god skive Høgelund eller anden kraftig blåskimmelost og kom den på det ristede rugbrød. Drys med finthakket løg og kom tilsidst en æggeblomme ovenpå. Nu skal du bare sætte dig godt til rette og nyde alle dine sparsomme anstrengelser. 

Skal du gøre lidt mere ud af det, kan du sukkersalte din æggeblomme. Dette gøres ret nemt.

Sukkersaltede æggeblommer

2 rå æggeblommer
75 gram sukker
75 gram salt

Bland salt og sukker og kom ca. 2/3 i en dyb tallerken, skål eller lignende. Lav 2 små aftryk i sukker/saltblandingen med bagsiden af en ske. Hold afstand imellem fordybningerne da æggeblommerne ikke må røre hinanden. Læg forsigtigt æggeblommerne i fordybningerne og drys resten af sukker/saltblandingen henover. Stil tallerkenen i køleskabet og lad æggeblommerne trække 1-2 timer.

Mangler du mere inspiration til brug af Høgelund eller andre blåskimmeloste? Så tag et kig på disse opskrifter.
Cordon Bleu med Rødbedesalat
Rødkålssalat med Høgelund og pærekompot
Grillede asparges med Høgelund og hindbær
Grillede asparges med Høgelund og hindbær
Ostebord med julerester
Ostebord med julerester
0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments