Kylling og hvide asparges i cremet sauce & sprødt skind

Kylling og hvide asparges i cremet sauce & sprødt skind

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


I samarbejde med Jyske Raavarer

Jeg har fået lov til at lege lidt med nogle spændende produkter fra den hyggelige, lokale forretning Jyske Raavarer. Her finder du skønne lokale produkter så som øl, æblemost, marmelader, oksekød og deres egne økologiske andeprodukter. De som følger mig på Instagram har nok også luret at Jyske Raavarer er min faste flødebollepusher. De forhandler nemlig også de lækreste flødeboller fra Chokoladekurven i Thisted.

Denne opskrift er en klassisk opskrift som vi bedst kender som høns i asparges. Her er den dog lavet med en hel, sous vide kylling. En super simpel opskrift som er blevet piftet op med hjemmelavede butterdejskurve eller Vol au vents om man vil, samt sprødt kyllingeskind, som bare er prikken over det berømte i.

Kylling og hvide asparges i cremet sauce & sprødt skind

(4 personer)

Stuvning

1 hel sous vide kylling
500 gram friske, hvide asparges.
50 gram smør
6 spsk mel
1 dl fløde
Salt og peber

Vol au vent

1 pakke butterdej (6 plader)
Æg til pensling

Stuvningen

Start med at skære kyllingen ud. Bryst og lår skæres fra benet. Pil forsigtigt skindet af kødstykkerne samt skindet fra kyllingens ryg og læg det til side. Skær kødet fra bryst og lår i tern og sæt det til side. Skær også vingerne af skroget. Kom vinger, skrog og den stivnede fond som hænger ved skroget op i en gryde og hæld 7 dl vand ved. Bring vand og skrog i kog og lad det småkoge i 30 minutter under låg. Sigt suppen fra skroget og stil den til side.

Skræl de hvide asparges og skær den træede ende fra. Skær aspargesene i passende stykker.

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt melet og rør der godt sammen til en smørbolle. Tilsæt suppen lidt ad gangen og sørg for at piske saucen jævn inden der tilsættes mere væske. Tilsæt også fløden og lad nu saucen småkoge til den bliver godt tyk. Pas på at den ikke brænder på. Tilsæt kødet og lad det småkoge sammen med saucen i 15-20 minutter ved svag til jævn varme. Rør forsigtigt rundt i gryden af og til. Tilsæt de hvide asparges og lad dem koge med i endnu 10 minutter. Smag stuvningen til med salt og peber.

Vol au vent

2 af butterdejspladerne lægges til side. De resterende 4 plader lægges sammen 2 og 2. Pensl evt. pladerne med en smule vand for få dem til at klæbe sammen. Skær de dobbelte dejplader ud i 6 firkanter hver, så der nu er 12 små dejfirkanter. Udstik et hul igennem disse firkanter med en rund udstikker ca. 4 cm i diameter.

De resterende 2 plader deles ligeledes i 6 stykker hver, så der nu er 12 små dejfirkanter med et enkelt lag. Disse er bundene til de dobbelte dejfirkanter. Prik bundene med en gaffel, pensl med lidt vand og læg en firkant med hul igennem ovenpå, så der nu er 12 ubagte, dejkurve. Pensl dejkurvene samt de udstukne ”huller” med sammenpisket æg og bag dem i 15-18 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader (varmluft).

Sprød kyllingeskind

Kyllingeskindet lægges i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade eller i et ovnfast fad. Krydr med salt og peber og læg et stykke bagepapir ovenpå. Sæt et ovnfast fad eller lignende ovenpå, så kyllingeskindet nu ligger i spænd.

Sæt pladen i ovnen ved 200 grader (varmluft) i 30 minutter. Tag pladen ud af ovnen, løft det øverste fad og fjern det øverste lag bagepapir. Sæt pladen tilbage i ovnen i 10-15 minutter indtil skindet er gyldent og sprødt. Lad skindet dryppe af på fedtsugende papir.

Servering

Tryk midten af de færdige vol au vents let sammen,så der bliver bedre plads til fyldet. Fyld et par skefulde stuvning i hullet og top op med sprødt kyllingeskind, de sprøde butterdejs ”huller” og et drys persille.

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments