Pariserbøf

Pariserbøf

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Da jeg var barn fik vi af og til pariserbøf til aftensmad og jeg elskede det. Som børn fik vi ikke serveret den med det traditionelle tilbehør – men fik blot lov til at spise ketchup til. Idag foretrækker jeg nu altså den klassiske model med æggeblomme, rødbeder, kapers, løg og peberrod. Det er super simpelt at lave, smager skønt og kan sagtens serveres for børn. Bryder de sig ikke om det klassiske tilbehør, så smager ketchup heller ikke dårligt til.

Pariserbøf

(1 pers)

1 god skive franskbrød
150-200 gram hakket oksekød – alt efter hvor stor en bøf man ønsker
Salt og peber
Smør til stegning

Tilbehør

1-2 æggeblommer
Kapers
Revet peberrod
Finthakket rødløg
Syltede rødbeder i tern

Form det hakkede oksekød til en bøf. Krydr med salat og peber.

Steg brødskiven i lidt smør på en pande. Når brødskiven er stegt sprød på begge sider, tages den af panden. Hvis du har valgt magert oksekød, så kom lidt mere smør på panden og steg nu bøffen ved jævn til høj varme. Hvis oksekødet har en fedtprocent på 10-15 %, så er det ikke strengt nødvendigt med mere smør (men det smager jo godt). Husk at hakket oksekød som udgangspunkt altid skal gennemsteges.

Servering

Anret den smørstegte brødskive med hakkebøffen ovenpå. Kom lidt hakket rødløg ovenpå og lav en lille fordybning heri. Læg forsigtigt en æggeblommer i fordybningen. Top op med det øvrige tilbehør og nyd en god øl eller et godt glas vin hertil.

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments