Pizzabrød med kartoffel

Pizzabrød med kartoffel

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


I samarbejde med By Svane

Jeg har indgået et spændende samarbejde med Kristina Svane som har By Svane – en lille, hyggelig brugskunst forretning i Struer og online. Kristina har lanceret 3 krydderiblandinger og 2 koldpressede rapsolier med henholdsvis basilikum og chili. I dette indlæg skal vi stifte bekendtskab med blandingen Must Have Mix, som er en skøn, duftende krydderiblanding med oregano, hvidløg og chili. En blanding som sender tankerne mod Italien, pasta, pizza og solskin. Dette pizzabrød med kartoffel er super simpelt at lave og kan spises som vegetarpizza, som tilbehør til salater og supper, men også som en lækker frokost toppet op med lufttørret skinke og salat.

Pizzabrød med kartoffel

(2 stk)

Dejen

5 dl lunkent vand
700 gr hvedemel
En klump gær på størrelse med en ært
1 spsk salt
1 spsk Must Have Mix

Fyld

3 bagekartofler
1-2 spsk Must Have Mix
4 spsk olie (f.eks krydderolie)
250 gram bøffelmozzarella
Salt

Dejen

Rør gæren ud i vandet. Tilsæt mel og salt og ælt dejen rigtig godt. Dette gøres bedst på en røremaskine, hvor dejen gerne må køre 3-5 minutter på fuld hastighed.

Dejen kan også blot røres sammen i en skål med ske. Sørg blot for, at alt mel er arbejdet ind i dejen. Derudover skal den ikke æltes, blot hæve over lang tid.

Dæk skålen med film og lad den stå og hæve ved stuetemperatur indtil dejen skal bruges (minimum 6 timer).

Fyldet

Vask eller skræl kartoflerne. Riv dem groft. Dette gøres enten på et rivejern, et mandolinjern eller en foodprocessor. Kom kartoflerne i koldt vand og lad dem stå 5-10 minutter i vandet. Dræn de revne kartofler. Sørg for at det meste vand drænes fra og kartofler ikke er for våde. Vend nu kartoflerne sammen med olien, Must Have Mix og lidt salt.

Bagning af pizzabrødet

Hæld dejen ud på 2 bageplader med bagepapir på. Kom lidt olie på dejen og brug dine hænder/fingre til at trykke/strække dejen ud til 2 bunde. Lad igen dejen hvile i 10-20 minutter.
Fordel kartoffelblandingen over de 2 bunde og tryk kartoffelmassen let ned i dejen.
Fordel herefter mozzarellaen i små stykker over brødene og bag dem i en forvarmet ovn ved 250-300 grader i ca. 10-15 minutter. Hold gerne øje med dem efter 10 minutter. Pizzabrødene skal være gyldne og sprøde inden de tages ud af ovnen.

Bag dem evt. på et forvarmet bagestål. Det giver et super lækkert, sprødt og luftigt resultat.

Servering

Server pizzabrødet toppet op med rucola og en god, saltet eller lufttørret skinke. F.eks serranoskinke eller schwarzwalderskinke. Drys evt. med lidt flagesalt.

1 1 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments