Rocky Road

Rocky Road

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Vi skriver januar 2021 og du har garanteret rester af julesnoller til at ligge i køkkenskabet. Rocky Road eller Brosten som de også kaldes, er den perfekte måde at få brugte de søde, sprøde og bløde julerester.

Faktisk så bliver alle juleresterne brugt flittigt hjemme hos os. Allerede fra 1. juledag faktisk. Her er det blevet en tradition at spise biksemad med rester af and, andesauce og rødkål. Rester af flæskesteg kommes i fryseren, for senere at blive brugt til pålæg eller til flæskestegssandwich. Derfor kommer nogle af de næste indlæg her på bloggen også til at handle om brug af rester fra julen. Bl.a. giver jeg et bud på hvad du kan bruge de resterende brunkager, overskydende gløggekstrakt og resten af citrusfrugterne til.

Nå, men nu til sagen. Det er egentligt ret simpelt at lave Rocky Road.

Man smelter noget chokolade, nougat og smør og så vendes der små stykker af slik, konfekt, nødder, småkager og allervigtigst; juleskummænd. Rocky Road kan pimpes med mange ting, men én af dem SKAL være skumfiduser.

Rocky Road

(24 stk)

200 gram mørk chokolade 70%
150 gram nougat
50 gram smør
Et nip havsalt
100 gram juleskummænd eller andre skumfiduser
300 gram blandet juleknas

Start med at smelte chokolade, nougat og smør ved svag varme i en mellemstor gryde. Rør jævnligt i blandingen, den skal kun lige smelte. Er chokoladen for varm, kan den opløse/smelte fyldet når det vendes i.
Hak/skær skumfiduser og juleknas i mindre stykker – ca. 1×1 cm tern.
Vend juleknaset i den smeltede chokolade og fordel blandingen i et fad (20×30 cm) med bagepapir. Drys evt. med lidt festligt krymmel.
Stil blandingen køligt og lad den stivne inden den skæres ud i mindre stykker.

De smager virkelig skønt sammen med en kop sort kaffe eller en espresso.

Velbekomme og Godt Nytår!

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments