Vegetarburger med aubergine og citronmayo

Vegetarburger med aubergine og citronmayo

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Vi har en svaghed for burgere herhjemme – altså hjemmelavede burgere. Jeg elsker at eksperimentere med forskellige slags kød, fyld og dressinger. Denne vegetarburger med aubergine og citronmayo har stået på min blogprojektliste i et stykke tid efterhånden og da jeg kom forbi nogle super flotte portobellosvampe den anden dag ja, så måtte det være nu den skulle laves. Vi fik den til frokost i dag, min kæreste og jeg, men var ikke helt enige om hvor vellykket den var. Nok mest fordi han syntes at den manglede en bøf af en art.
Jeg var glad for den og syntes at den levede fuldstændigt op til mine forventninger. På den måde levede den sådan set også op til kærestens forventninger, idet de var ganske små.

Vegetarburger med sprød aubergine og citronmayo

(2 personer)

2 burgerboller
Salatblade

Stegte svampe

2 portobellosvampe
1 fed hvidløg
lidt olivenolie

Sprøde auberginer

4 skiver aubergine – 1 cm tykke
Lidt mel
1 æg
Rasp
Salt og peber

Citronmayo

2 spsk god mayonnaise
Revet citronskal

Tomatrelish

100-125 gram tomat
75 gram syltet grøn tomat
1 tsk sherry vineddike
Salt og peber

Skær begge slags tomater i fine tern og smag til med eddike, salt og peber. Rør mayonnaisen med citronskal efter egen smag. Pres hvidløget og smør portobellosvampene godt ind sammen med lidt olivenolie, salt og peber. Vend aubergineskiverne i først mel, dernæst sammenpisket æg og til slut rasp tilsat salt og peber. Lun burgerbollerne i ovnen. Steg først portobellosvampene på en varm pande med lidt ekstra olie (hvis du har en grillpande kan du grille dem i stedet). Når svampene er færdige, kommes en god sjat olie på den varme pande. Steg auberginerne heri til de er gyldne og knasende sprøde. Læg dem på fedtsugende papir når de er færdige. Drys dem med lidt salt.

Nu skal burgeren samles – det gøres som vist herunder. Start med at smøre de lune, flækkede boller med citronmayo. Herefter salat, relish, aubergine, lidt mere mayo, portobellosvamp, mere relish og slutteligt de sidste aubergine. Læg toppen på og skynd dig at spise den inden auberginernes panering bliver blød. 

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments