Venøsandwich

Venøsandwich

Share with:

FacebookPinterestEmail this page


Denne sandwich – en Venøsandwich, udviklede jeg tilbage i 2016 hvor jeg havde min lille café. Den kom aldrig på menukortet, men den er blevet lidt af en sandwich favorit på hjemmefronten.

Venøbøf

Sandwichen er opkaldt efter en skøn lille ø, som ligger nordøst for Struer, lidt udenfor byen. På øen ligger Venø Kro og her på kroen serverer de retten “Venø bøf”.

Venø bøf er tynde skiver af okseinderlår som er lynstegt på en glohed pande sammen med hvidløg. Den serveres traditionelt med nye kartofler 2 slags creme fraiche dressinger.

I Venøsandwichen er de 2 slags dressinger blevet til en tatarsauce og de nye kartofler er skiftet ud med sprøde kartoffelsticks.

Vælg et brød som er forholdsvis blødt. Hårdbagte ciabattabrød og lignende er svære at bide i og svære at skære over med kniv. En god sandwich skal ikke rive ganen op, når man bider ind over brødet.

Venøsandwich

(2-3 personer)

1 stort flüte eller lignende
500 gram Venøbøf (tynde skiver af okseinderlår)
1-2 fed hvidløg
2 spsk olivenolie

1 portion tatarsauce
1 portion syltede rødløg

Grøn salat efter eget valg
125 gram kartoffelsticks

Salt og peber

Stegning af kødet

De tynde skiver okseinderlår skæres ud i 2-3 cm brede strimler. Vend dem med olivenolie, salt og peber. Riv eller pres hvidløgene og vend det sammen med kødet. Lad det stå og trække ½ times tid.

Varm en pande godt op. Lynsteg kødet af 2-3 omgange. På den måde steger du kødet frem for at koge det. Tag kødet af panden og hold det lunt.

Samling af sandwichen

Skær brødet igennem på langs. Smør bund og top med tatarsaucen. Læg salaten på bunden og top op med kødet. Fordel de syltede rødløg over kødet og drys kartoffelsticks over med rund hånd. Top på – SPIS!… Thats it!

En kold øl passer i øvrigt fremragende til sandwichen.

0 0 vote
Article Rating


Abonner
Giv mig besked
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments